SALE: tot 50% korting, shop nu!

Shop nu

Unique & Handmade
Handgemaakt, stijlvol en duurzaam

Lees meer

AMBACHTELIJK HANDWERK

De collectie biedt exclusieve producten waarvan er meer dan 2.500 zelf ontworpen zijn. Elk product is uniek en wordt met de hand vervaardigd in ateliers verspreidt over de hele wereld. Door het handwerk kunnen producten van elkaar verschillen en juist dit maakt de collectie zo bijzonder. Lees hier meer over de processen en de verschillende materialen.  


Rustic Rattan groeit als wurglianen langs de kolossale boomstammen in de oerwouden van Indonesië. In Javaanse dorpen wordt het rattan verwerkt en gevlochten, elk dorp heeft zijn eigen specialiteit. Onze kenmerkende meubels en accessoires van Rustic Rattan zijn daarom uniek, elk product kan van elkaar verschillen. 


Veel van onze meubels zijn gemaakt van hout. We maken voornamelijk gebruik van gerecycled hout, dat afkomstig is van oude deuren en balken. Waar voorheen de scharnieren in de deuren zaten, zitten nu gaten. Een deur die altijd vol in de zon heeft gestaan, is anders van kleur dan een deur die meestal droog en/of in de zon heeft gestaan. 


Voor het productieproces van de accessoires van aardewerk nemen we je graag mee naar Indonesië, West Java. Hier worden volgens traditionele methoden de aardewerken accessoires door de lokale bevolking in ateliers vervaardigd. 


We geven je graag een kijkje in de glasfabriek in Polen waar het overgrote deel van het glas uit de collectie wordt mond geblazen. Elke glasblazer heeft zijn eigen signatuur en door het handwerk kan het glas van elkaar verschillen. Juist dit maakt elk item uniek! 

 

Gerecycled
Materiaal

Lees meer

DUURZAME OPLOSSING

Wat anders onze natuur had vervuild, maakt nu ons meubels mooier. Een betere wereld start bij jezelf, met de introductie van de Recycled Weave Fabric draagt Rivièra Maison haar steentje bij op het gebied van duurzaamheid. De productie van het gerecycleerde garen helpt het gebruik te verminderen van energie, koolstof en water. In de stof voor één fauteuil gaan zo'n 138 flessen en voor een tweezitsbank worden 459 flessen gerecycled.

Het is sterk, zacht, stevig en het heeft alle kwalificaties die je zoekt in een kwaliteitsstof. Op het oog is recycled weave een stof als elke anderen. Maar zoals bij zoveel zaken: het gaat om de binnenkant. Recycled weave is één van de oplossingen voor ons grote plastic-probleem. Want in plaats van gewone ingrediënten, gebruiken we gerecyclede plastic flessen.